Известие

Collapse
No announcement yet.

Виене

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Виене

Здравейте ! От вчера внезапно се появи едно виене откъм двигателя. При ниските обороти е слабо, почти незабележимо, но при подаване на газ се засилва.
    Преди 5-6 месеца къса ангренажния ремък и сега се притеснявам да не се стигне пак до там. Ремъците и ролките тогава са сменени, така че са си нови. Мисля, че може да идва от водната помпа, последно време я карам с малко повече течност в радиатора, защото ми беше проблемен, и може би от това да е тръгнала да си заминава...
    Та въпроса ми е може ли да идва от водната помпа. Четох някъде за проблемна такава, но като се дава повече газ виенето изчезвало, а при мен не е така, колкото повече газ толкова повече вие.
    Alfa Romeo GT 1.9 JTD 16V
    DUCATI Monster
    Alfa Romeo 156 2.0 TS 16V-EX

Първоначално публикувано от d3v1l Покажи съобщение
    Здравейте ! От вчера внезапно се появи едно виене откъм двигателя. При ниските обороти е слабо, почти незабележимо, но при подаване на газ се засилва.
    Преди 5-6 месеца къса ангренажния ремък и сега се притеснявам да не се стигне пак до там. Ремъците и ролките тогава са сменени, така че са си нови. Мисля, че може да идва от водната помпа, последно време я карам с малко повече течност в радиатора, защото ми беше проблемен, и може би от това да е тръгнала да си заминава...
    Та въпроса ми е може ли да идва от водната помпа. Четох някъде за проблемна такава, но като се дава повече газ виенето изчезвало, а при мен не е така, колкото повече газ толкова повече вие.
    Махаш пистовия ремък и ако спре виенето е някъде от ангренажа, ако спре проверяваш всичко по-пистовия и така. Преди това виж дали имаш хидр. течност Може да е и нещо от баланс валовете ако имаш още ремък там.
    Fiat Punto 1.4GT 1996
    Hyundai Tucson 2.0 2007
    Renault Clio 1.5 2019

Comment

Първоначално публикувано от thecleaner Покажи съобщение
      Махаш пистовия ремък и ако спре виенето е някъде от ангренажа, ако спре проверяваш всичко по-пистовия и така. Преди това виж дали имаш хидр. течност Може да е и нещо от баланс валовете ако имаш още ремък там.

"Махаш пистовия ремък и ако не спре виенето....."

Така де, ако не спре.
      Last edited by thecleaner; d.m.y г., 13:58.

159 1.8 MPI
      166 2.0 TS (ex)

Comment

Първоначално публикувано от thecleaner Покажи съобщение
        Мерси, ще проверя. А последното изречение не го разбрах много, ама ми звучи май доста крайно

Има хидр. течност, не съм сигурен каква трябва да е гъстотата и, но ми изглежда доста водниста, определено много по-рядка от двигателното масло например.
        Last edited by d3v1l; d.m.y г., 15:06.
        DUCATI Monster

Comment

Мерси, ще проверя. А последното изречение не го разбрах много, ама ми звучи май доста крайно

Има хидр. течност, не съм сигурен каква трябва да е гъстотата и, но ми изглежда доста водниста, определено много по-рядка от двигателното масло например.

Става въпрос, че ако виенето не изчезне след махането на пистовия ремък, причината може и да е в баланс механизма.
          Ако той работи при теб, следва да свалиш баланс ремъка и пак да пробваш, за да разбереш дали шума е от него или от ангренажа.

159 1.8 MPI
          166 2.0 TS (ex)

Comment

Имам нови наблюдения, които може би са успокоителни

Свети лампата за ръчната постоянно, и когато дам повече газ лампата започва да примигва. Също видях, че задните накладки са почти напълно износени, и ако спирачната течност е малко, да се е появил проблема(виенето), заради по-голямото разтваряне на челюстите на апаратите. Та възможно ли е да вие от някаква спирачна помпа ?! Иначе не съм забелязал да има проблем със спирането.

Дано се разбира написаното
            DUCATI Monster

Comment

Не може да вие от спирачна помпа.
              Вие най-често от серво-помпата на волана, от валове, от водна помпа, от алтернатор.
              Махни си пистовия ремък, пусни колата. И ще разбереш много неща.
              Last edited by milev86; d.m.y г., 16:39.
              ALFA ROMEO 147 1.9jtd 8v 2006 г.
              DAEWOO Matiz 0.8 2000 г.

ВАЗ 21079 1990 г.

Comment

Свети лампата за ръчната постоянно, и когато дам повече газ лампата започва да примигва. Също видях, че задните накладки са почти напълно износени, и ако спирачната течност е малко, да се е появил проблема(виенето), заради по-голямото разтваряне на челюстите на апаратите. Та възможно ли е да вие от някаква спирачна помпа ?! Иначе не съм забелязал да има проблем със спирането.

Според мен абсурд да е от това.

Alfa Romeo 146 1.6 TS '98 - EX ; Alfa Romeo 156 1.9 JTD '00 ; Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD 16v '03 - ex ; Alfa Romeo 166 2.4 20v '04 Alfa Romeo 159 SW 2.4 20v '07

Comment

От спирачна помпа не може да вие. Може да вие от липса на хидравлична течност в резервоара за хидравликата на волана.
                  Долей си спирачна течност в резервоарчето за да се нормализира нивото, провери нивото на хидравличната течност и ако трябва долей.

159 1.8 MPI
                  166 2.0 TS (ex)

Comment

Нивото на хидравличната е добре, но ми се струва доста рядко, незнам дали трябва да е такова.
                    Спирачната е около 0.5 см под минимума.

За свалянето и качването на пистовия, има ли нещо по-сложно, защото ако се захвана да го опитвам, ще сляза да го правя пред блока и с ограничени инструменти.
                    DUCATI Monster

Comment

Нивото на хидравличната е добре, но ми се струва доста рядко, незнам дали трябва да е такова.

За свалянето и качването на пистовия, има ли нещо по-сложно, защото ако се захвана да го опитвам, ще сляза да го правя пред блока и с ограничени инструменти.
                      Не е трудно. Напъваш обтягащата ролка, която е на пружина да охлаби ремъка и го сваляш. Качването - в обратния ред.

По-сложно е свалянето и качването на баланс ремъка, но виж първо какво ще се получи след свалянето на пистовия.
                      Last edited by ecotronic; d.m.y г., 16:52.

159 1.8 MPI
                      166 2.0 TS (ex)

Comment

Трябва ти единствено убава лула 15
                        АR 33 1.5-ex;АR 155 2.0TS-ex
                        FIAT TEMPRA 1.6i.e.-ex;AR 155 1.8TS-ex;FIAT bravo 1.6 16v;ALFA ROMEO 155 2.0 16V-ex,AR 156 2.0 TS

Comment

Вие лагера на компресора на климатика.
                          Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

Мерси за отговорите, утре ще опитам да го сваля и ще пиша за резултата ! Лека вечер
                            DUCATI Monster

Comment

при мен се оказаха лагер на алтернатора

Comment

Working...
                              X